قیمت خودرو (3)

فهرست مطالب

 قیمت خودرو چگونه تعیین می شود؟

 قیمت خودرو بر اساس چه فاکتورهایی تعیین می شود؟ قیمت خودرو چه تاثیری در زندگی امروز ما دارد؟ آیا قیمت خودرو کاهشی می شود؟ قیمت خودرو رو به افزایش است؟ چگونه می توانیم با قیمت خودرو کنار بیاییم؟ مهمترین فاکتورهای تاثیرگذار در قیمت خودرو کدام ها هستند؟

قیمت خودرو طی یکی دو سال گذشته تبدیل به یکی از مهمترین بحث های اقتصادی و اجتماعی ایران شده است. در واقع بسیاری معتقد هستند که ارزش خودرو و قیمت خودرو با یک دیگر همخوانی ندارد و قیمت بر اساس فاکتوری غیر از ارزشگذاری منطقی و درست در حال تعیین است. به زبان ساده تر به نظر می رسد قیمت خودرو در کشورهای در حال توسعه به نحوی است که کمتر به فاکتور کیفیت و کارایی خودرو توجه شده و عمدتا بر اساس فاکتورهای دیگری مانند تورم تعیین می شود. اما آیا این ادعا صحیح است؟ راهکار صحیح برای این موضوع چیست؟ اجاره خودرو می تواند یک راهکار مناسب باشد؟

در واقع می خواهیم در این مقاله به این سوال بپردازیم که به صورت منطقی قیمت خودرو چگونه باید تعیین شود؟ همچنین می خواهیم بدانیم که آیا در بازار ایران نیز این منطق رعایت می شود و یا فاکتورهای جانبی دیگری نیز به آن افزوده شده است. پاسخ به این سوال ها می تواند به ما یک بینش جامع از وضعیت قیمت گذاری خودرو بدهد. به نوعی ما می خواهیم بدانیم که آیا خرید خودرو در ایران با چنین قیمت گذاری می تواند یک حرکت اقتصادی و به صرفه باشد یا خیر؟

قیمت خودرو (2)

قیمت خودرو در کشورهای سطح اول جهان

قیمت خودرو بر اساس سیستم اقتصادی کشورها به شکل های مختلفی تعیین می شود. به بیان ساده تر نه تنها قیمت خودرو بلکه هر کالای اساسی دیگر عمدتا بر اساس شرایط اجتماعی و اقتصادی قیمت گذاری می شود. در سیستم اقتصادی ما که به نوعی یک سیستم تورمی است، این دولت است که به عنوان بزرگترین فروشنده و بزرگترین خریدار در بازار اقتصادی حضور دارد. اما در یک سیستم مالیاتی مانند آمریکا یا بسیاری دیگر از کشورهای اروپایی دولت نقش مستقیمی در بازار ندارد و تنها به عنوان مدیر کل در بازار حضور دارد.

در هر کدام از این سیستم ها نوع تعیین قیمت خودرو می تواند متفاوت باشد. اگر بخواهیم بر اساس سیستم مالیاتی که سیستم اقتصادی کشورهای برتر جهان محسوب می شود به قیمت خودرو نگاه کنیم به این نکته می رسیم که عرضه و تقاضا مهمترین فاکتور قیمت گذاری در بازار محسوب می شود.

به بیان ساده تر در این چنین اقتصادی سیستم به دولت این اجازه را نمی دهد که بتواند به صورت دستوری در تعیین قیمت خودرو نقش داشته باشد. زیرا دولت به عنوان فروشنده یا به عنوان خریدار در این بازار حضور ندارد. دولت تنها از فروش خودرو مالیات خود را کسر می کند. به این نوع بازار اقتصادی، بازار آزاد نیز گفته می شود. در این بازار میزان عرضه کالا و میزان تقاضایی که برای آن وجود دارد باعث می شود قیمت کالا مشخص شود. اگر عرضه بیش از تقاضا باشد قیمت کاهشی و اگر تقاضا بیش از عرضه باشد قیمت افزایشی می شود.

مسئله ای که وجود دارد در یک بازار آزاد همه تولید کنندگان از فرصتی برابر برخوردار هستند. بنابراین هر تولید کننده ای که دوست دارد سود بیشتری در یک بازار رقابتی و آزاد داشته باشد تولیدات خود را بیشتر و البته نوین تر می کند. در چنین سیستمی قیمت خودرو به شکل منصفانه ای بر اساس کیفیت خودرو، به روز بودن آن، شرکت تولید کننده و البته تقاضایی که برای آن خودرو وجود دارد تعیین می شود. در چنین سیستمی می توان انتظار داشت که قیمت خودرو تا حدودی برابر با ارزش خودرو باشد.

قیمت خودرو (1)
قیمت خودرو (1)

قیمت خودرو در شرایط مختلف اجتماعی

قیمت خودرو در کشورهای در حال توسعه که سیستم تورمی را به عنوان سیستم اقتصادی خود انتخاب کرده است، بر اساس فاکتورهای مختلف دیگری تعیین می شود. به طور کلی می توان گفت که در سیستم اقتصاد تورمی، دولت خود به عنوان یک تولید کننده بزرگ، یک فروشنده بزرگ و یک خریدار بزرگ حضور دارد. به نوعی این خود دولت است که از نوسانات بازار می تواند سود ببرد و چون خود به عنوان بزرگترین مهره تاثیرگذار در این بازار حضور دارد این قدرت و توانایی را دارد که نبض بازار را در دست داشته باشد.

به بیان ساده تر خودرو هایی که توسط تولید کنندگان وارد بازارهای کشور می شوند از همان ابتدا نیز قیمت گذاری می شوند و تا زمانی که از طریق واسطه ها به دست مصرف کننده برسند دستخوش تغییرات قیمتی بیشتری نیز می گردند. اما کاهش عرضه در بازارهای کشور با افزایش تقاضا همراه است و این تقاضا باعث می شود بازار ثانویه خودرو با افزایش قیمت شدید رو به رو شود و این افزایش قیمت شدید می تواند دلیلی برای افزایش قیمت تولید کننده ( همان دولت ) باشد.

بنابراین در این چنین سیستمی که بخش خصوصی قدرت حضور ندارد و این دولت است که می تواند به این راحتی با مهره ها بازی کند، انتظار نمی توان داشت که قیمت خودرو به شکل منصفانه و اقتصادی تعیین شود. بنابراین در چنین موقعیت هایی باید به دنبال راه های هوشمندانه ای برای استفاده از خودروهای لوکس بدون خرید ان خودرو باشیم، برای مثال اجاره خودرو می تواند یک گزینه معقولانه باشد.

خودرو بخریم یا اجاره کنیم ؟

قیمت خودرو در کشور های در حال توسعه به شکلی است که نمی توان خرید خودرو را یک حرکت اقتصادی و مقرون به صرفه دانست. این مسئله در کنار سایر هزینه های روتین مربوط به خودرو باعث شده است که اساسا خرید خودرو در ایران عملا یک حرکت غیر اقتصادی محسوب شود. شرکت آراد سیر در زمینه اجاره خودرو فعالیت می کند و با توجه به نیازهای اساسی مردم و با هدف تسهیل امکان بهره مندی عموم مردم از خودرو های مختلف ایرانی و خارجی را تحت عنوان اجاره فراهم بیاورد.

 در واقع آراد سیر این امکان را فراهم کرده است که اقشار مختلف جامعه بر اساس توان مالی و نیازی که دارند امکان بهره مندی از انواع خودرو ها را داشته باشند و برای اجاره ماشین عروس و اجاره خودرو با راننده و بدون راننده بدون دغدغه اقدام کنند. دقت داشته باشید که شرایط اجاره خودرو بدون راننده و با راننده با یکدیگر متفاوت است و کارشناسان شرکت آراد سیر می توانند شما را در این زمینه همراهی کنند.

 

این پست چقدر مفید بود؟

بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید! 0

تاکنون رأی ندارید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *